Konsthantverkscentrum, Medlem till Medlem 2022 Kåda

Ny omgång av Medlem till Medlem

Nu bjuder Konsthantverkscentrum åter in till inspirationsföredrag genom Medlem till Medlem – lyssna och lär av kollegor som berättar om sina verksamheter och kunskaper utifrån olika inriktningar.

Först ut i vår är Kåda Collective, ett kurateringskollektiv med internationell profil. Samtalet sker den 8 mars och hålls av Linnea Dalstrand och Tove Starfelt, och kommer att kretsa kring hur och varför Kåda Collective startade och hur medlemmarna driver verksamheten idag. För att ta del av föreläsningarna måste du vara medlem i Konsthantverkscentrum. Läs mer om hur du går till väga för att bli medlem, här.

Vårens första föreläsare är Kåda Collective

Kåda Collective är ett internationellt kurateringskollektiv som sedan starten 2018 lyft samtida konsthantverkare. Samarbetet är kärnan i deras verksamhet och det gör medlemmarna i gruppen på olika sätt: genom grupputställningar, soloutställningar och samarbetsprojekt. Kåda Collective har sina rötter i Dalsland, där några alumner från HDK-Valand vid Stenebys olika materialspecifika utbildningar gick samman och grundade kollektivet. Läs mer om Kåda Collective på deras webbsida, här.