Open Call till Southern Sweden Design Days 2023

Southern Sweden Design Days

Southern Sweden Design Days

Ansök till södra Sveriges största designevenemang

Anmälan för deltagande till Southerns Sweden Design Days 2023 är öppen 1 november till 16 januari. Tema för årets evenemang är Dissonans. Utövare inom konsthantverk, design och arkitektur från hela världen är inbjudna att delta. Och självklart kommer Konsthantverkscentrum att vara delaktig igen – både med utställning och som strategisk partner till evenemanget. Du som kommer som besökare kan se fram emot fyra fullmatade vårdagar med konsthantverk!

Nu är det hög tid att ansöka till södra Sveriges största design- och konsthantverksevenemang. Ansökan öppnade 1 november och deadline är 16 januari. Som utövande Konsthantverkare eller formgivare kan du ansöka om att ställa ut på Main Location, Lokstallarna eller delta på egen utställningsplats i Malmö med omnejd.

Southern Sweden Design Days

Southern Sweden Design Days är en årlig festival som synliggör och bygger kunskap kring formgivning och hantverk  – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar i maj fylls Malmö med design och konsthantverk genom utställningar, seminarier, workshops och nätverksevenemang. Southern Sweden Design Days Arrangeras av Form/Design Center tillsammans med en rad partner av olika slag. Konsthantverkscentrum verkar för evenemanget som strategisk partner.

Tema 2023 – Dissonans

Varje år presenteras ett nytt tema med syfte att inspirera, främja kreativitet och nya idéer för ett spännande program. Tema för Southern Sweden Design Days 2023 är dissonans. Dissonans är ett tillstånd av obalans – en känsla av att något inte stämmer. Dissonans kan väcka oro, men ger ofta upphov till innovativ utveckling i sin ständiga strävan efter harmoni.

Open Call • Southern Sweden Design Days 2023