Vi söker en regional projektledare till Luleå

Nu söker vi en regional projektledare till vår nya verksamhet: Konsthantverkscentrum Norr. I rollen som projektledare kommer du att bygga upp vårt regionala kontor i Norrbotten, med bas i Luleå och med långsiktig etablering som mål. Du kommer att initiera och driva projekt som främjar konsthantverkare och slöjdare i regionen genom kompetenshöjande insatser, nätverkstillfällen och kunskapsutbyte. Du formar och förmedlar arbetsfrämjande insatser som riktas till regionens utövare, såväl genom digitala program som fysiska. Insatserna kommer genomföras i ett flertal kommuner i regionen och som projektledare förväntas du resa i tjänsten (körkort krävs).

I uppdraget ingår att representera Konsthantverkscentrum i regionala, kulturutvecklande och kulturpolitiska dialoger. Tillsammans med vår VD formulerar du hur Konsthantverkscentrum Norr kan fortsätta utvecklas och etableras på lång sikt. Ansökningar, redovisningar och budgetarbete ingår i arbetsuppgifterna. Inom uppdraget samverkar du med andra bild- och formorganisationer såsom Resurscentrum för Konst i Norrbotten och Sameslöjdstiftelsen, liksom regionens slöjd- och formkonsulenter. Du samarbetar också med Konsthantverkscentrums övriga projektledare och bidrar med din kunskap i organisationens nationella projekt.

Vi söker dig, en projektledare inom bild- och formområdet med relevant högskoleutbildning och god kunskap om samtida konsthantverk. Du ska ha lätt för att etablera kontakter, vara socialt kompetent och kommunikativ och ha god strukturell förmåga. B-körkort samt goda kunskaper i svenska är ett krav. Erfarenhet av att driva eller samordna projekt inom bild- och formområdet är meriterande. Du bör ha god lokal kännedom. Arbetet ställer höga krav på självständighet, flexibilitet, samarbets- och initiativförmåga. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Anställningen omfattar deltid om 50% och är en visstidsanställning 1 mars – 31 december 2023. Din placering är i Luleå (adress ej fastställd). Arbetstiden kommer företrädesvis att schemaläggas måndag-onsdag, med möjlighet till flextid.

Du söker tjänsten via mail till VD Maj Sandell: maj.sandell@konsthantverkscentrum.se. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och ett cv. Ansökan senast 25 januari 2023. För frågor kontakta Maj Sandell på mailadressen ovan eller tel. 070-888 38 09.

Vi undanber oss all annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Stiftelsen Konsthantverkscentrum är en rikstäckande centrumbildning som verkar för att stärka konsthantverkets ställning. Som organisation har vi en förmedlande, synliggörande och stödjande roll för ca 750 professionella medlemmar. Vi är sammanlagt nio medarbetare och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer

Konsthantverkscentrum
Kontakt