Stockholm Craft Week 6–9 oktober

Årets upplaga av Stockholm Craft Week går av stapeln 6–9 oktober och bjuder som vanligt på nya upplevelser av samtida konsthantverk. Intresset att delta 2022 har varit rekordstort och nu vet vi vilka som är medverkande aktörer i Stockholms bästa kulturevenemang. Kika in på webbsidan för Stockholm Craft Week och se den digra listan.

Om Stockholm Craft Week

Stockholm Craft Week drivs av Konsthantverkscentrum i samverkan med Svensk Form och Konsthantverkarna. Evenemanget syftar till att synliggöra konsthantverket och stärka dess position på den samtida konstscenen, såväl nationellt och internationellt. Tillsammans med över 50 medverkande aktörer, gallerier och institutioner sätter vi ljuset på ett konstfält i expansion. Sedan premiären 2019 har Stockholm Craft Week blivit en succé för både branschfolk och en konstintresserad publik. Förra året slogs publikrekord med över 11.000 besökare och drygt 3.000 som följde de digitala programpunkterna.

Konsthantverkscentrum är huvudprojektägare med operativt ansvar för evenemanget. Svensk Form och Konsthantverkarna i Stockholm är samarbetspartners och ingår i styrgruppen för Stockholm Craft Week.