Glasblåsare i Storsjöhyttan, Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth

Foto: Storsjöhyttan

Foto: Storsjöhyttan

Nätverksträff om konsthantverk

Den 24 oktober är du varmt välkommen till en nätverksträff om konsthantverk, på Storsjöhyttan i Östersund. Ta del av ett studiosamtal mellan glasblåsarna Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth från Storsjöhyttan och smyckekonstnären Sanna Svedestedt Carboo. På plats finns även Konsthantverkscentrums VD Maj Sandell som berättar om organisationens satsningar. Vi bjuder på fika!

NÄR: Torsdag 24 oktober kl. 17.30.
VAR: Storsjöhyttan: Sjötorget 5, Hamnen, Östersund.
HUR: Evenemanget är öppet för alla och vi bjuder på fika. Antalet platser är begränsat så anmäl dig till Sanna Svedestedt Carboo för att säkra din plats: sanna@svede.se.

Har du inte möjlighet att delta? Studiosamtalet sänds även live på Konsthantverkscentrums Instagram @konsthantverkscentrum, torsdag 24 okt kl. 18.15.

Program 24 oktober 2024

17.30      Välkomstmingel och fika
18.00      Maj Sandell berättar om Konsthantverkscentrum
18.15      Studiosamtal med Ulla Gustafsson, Nilla Eneroth och Sanna Svedestedt Carboo

Storsjöhyttans glasblåsare Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth

Storsjöhyttan bildades 1995 och drivs av glasblåsarna Ulla Gustafsson och Nilla Eneroth. Efter utbildningen vid glasskolan i Orrefors har Ulla och Nilla etablerat sin praktik och fört in studioglaset i Jämtland. Idag producerar de både bruksglas och konstglas samt arbetar med utställningsverksamhet och offentlig konst. 2025 firar Storsjöhyttan 30 år!

Sanna Svedestedt Carboo – smyckekonstnär

Sanna Svedestedt Carboo är utbildad vid Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg med inriktningen smyckekonst. Idag återvandrad jämte och arbetar som smyckekonstnär, skribent och projektledare.

 

Nätverksträffen  arrangeras av Konsthantverkscentrum med stöd av region Jämtland Härjedalen.

Läs mer

Storsjöhyttans glasblåsare
Smyckekonstnär