Klara Gardtman Foto: Konsthantverkscentrum

Klara Gardtman Foto: Konsthantverkscentrum

Ett gratis projektrum på Mariaberget

Behöver du extra plats för ett specifikt projekt under våren och sommaren 2023? I så fall är det hög tid att anmäla intresse om att bli vår nästa Artist-in-Office och få tillgång till ett arbetsrum på Mariaberget i Stockholm. Kaffe, skrivare och trevliga kontorskollegor ingår. Deadline för intresseanmälan är 2 januari.

Vid två tillfällen per år finns möjlighet för medlemmar i Konsthantverkscentrum att anmäla intresse till vårt eget miniresidens. Som Artist-in-Office får du tillgång till ett arbetsrum om 12 kvm, på huvudkontoret, Bellmansgatan 5 i Stockholm. Rummet har trägolv och lämpar sig inte för vattenkrävande projekt. Boende ingår ej. Vårens period är 1 mars – 31 augusti 2023 och deadline för intresseanmälan är 2 januari.

Under hösten och vintern har vi textilkonstnär Klara Gardtman på plats med vävstol och allt som hör till. Den 14 december har du möjlighet att komma förbi på en kopp glögg och se vad Klara jobbar med och ta del av konstnärssamtal i arbetsrummet samt med kurator och medverkande konsthantverkare i utställningen Gläntan. Läs mer om kvällen den 14 december, här.

Hur blir jag Artist-in-Office?

Anmäl ditt intresse till oss genom att skriva några rader om ditt konstnärskap och varför du vill vara Artist-in-Office. För att ta del av erbjudandet behöver du vara medlem i Konsthantverkscentrum. Låter det förmånligt? Följ länken för att läsa med hur du blir medlem i Sveriges enda renodlade yrkesorganisation för konsthantverkare.

Läs mer

Konsthantverkscentrum
Klara Gardtman