Pressrelease • 13/12 2021

Stina Edin CraftbehandlingStina Edin Craftbehandling

Stina Edin • Craftbehandling

Special Treatment genom konsthantverk

Vid flera tillfällen i december och januari erbjuder textilkonstnär Stina Edin gratis Craftbehandling, i centrala Göteborg. Besökare får ta del av såväl Blind färganalys, Knasbollsinpirerad schackseans som Frigörande Lilleputt-land, en slags sinnliga lekar med inspiration från konstnärens barndom.

För den som befinner sig i Göteborgstrakten under december och januari finns möjlighet att genomgå en kostnadsfri Craftbehandling som utförs av textilkonstnär Stina Edin. Under fyra månader är hon Artist-in-Office i Konsthantverkscentrums lokaler i centrala Göteborg och avslutar sin residensperiod med ett sinnligt, lekfullt performance som hon kallar ”Vrålapans synundersökning med tillhörande Craftbehandlingar”.

"

Jag vill erbjuda sinneslekar som relaterar till min vävande praktik. Det är ett sätt att skapa en starkare relation till mitt material och med hjälp av deltagaren öppna upp för en fantasifull upplevelse, både hos mig själv och deltagaren.Genom att leka skapar jag en fördjupad mer kroppslig relation till mitt material.”

Craftbehandling

Projektet med Craftbehandling är inspirerat av barndomens banala lekar samt av Malviksgubben, ett motiv som förr användes inom folkkonstens trastäcken. Genom att erbjuda konstnärlig specialbehandling vill Stina Edin synliggöra konsthantverket och öppna upp för intressanta möten och oanade effekter. Som besökare kan man ta del av behandlingar med fantasifulla namn som Blind färganalys, Knasbollsinpirerad schackseans och Frigörande Lilleputt-land.

Stina Edin

Stina är utbildad på HDK-Valand och tog sin masterexamen i textilkonst våren 2021. I hennes konstnärskap står vävstolen i centrum och skapar en viktig kontakt mellan fysisk verklighet och fantasi. Stina väver med trasor och garn som blivit över eller med material som har en stark koppling till funktion och tradition.
Läs mer om Stina på hennes webbsida.

NÄR & VAR

Drop-in mellan kl. 10 –16 på Kastellgatan 21, Göteborg.
December 2021: 21 och 30 Januari 2022: 4, 6, 11, 13, 18, 20 och 25.

Projektet genomförs med stöd av Göteborgs Stad och Konsthantverkscentrum

Artist-in-Office

Artist-in-Office är ett residensprogram som Konsthantverkscentrum erbjuder medlemmar i Stockholm och nu i höst även i Göteborg. Erbjudandet innefattar en arbetslokal för projekt som på något sätt utvecklar konsthantverksfältet och kräver extra yta under en period.

Konsthantverkscentrum

Stiftelsen Konsthantverkscentrum grundades 1990 och är den enda renodlade yrkesorganisationen för professionellt verksamma konsthantverkare i Sverige. Kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö samt projektkontor i Luleå. De drygt 700 medlemmarna marknadsförs genom publika evenemang, utställningar och förmedlande insatser, samt stöttas genom coachning, kompetensutveckling och nätverkstillfällen. Målet är att stärka konsthantverkets status och bidra till att utövare inom fältet får en förbättrad ekonomisk situation.

Läs mer

När & var