Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Residens KKV-Bohuslän

I samarbete med Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän erbjuder vi för andra året i rad ett residens medlemmar i Konsthantverkscentrum. Den som blir antagen erbjuds boende och resebidrag samt tillgång till professionella verkstäder och ateljéer under två veckor. Deadline för ansökan är 16 maj!

Konstnärernas kollektivverkstad Bohuslän är en unik kollektivverkstad belägen i kulturtäta Gerlesborg, i norra Bohuslän. Det är en av Sveriges 23 kollektivverkstäder, varav en av fyra med riksintresse – och den enda av dessa utanför storstadsregionerna. KKV Bohuslän är tillgängligt för yrkesverksamma konstnärer som ges en stimulerande mötesplats med tillgång till professionella verkstäder för olika tekniker och material samt ateljéer med goda ljusförhållanden för måleri, teckning och annat konstnärligt arbete. Området där Kollektivverkstaden är beläget in en kulturhistorisk intressant miljö med många välbevarade kustsamhällen och en världsunik förekomst av hällristningar. Landskapet bjuder på små men monumentala berg, betesängar, åkrar och skog.

Vad ingår i residensvistelsen?

  • Verkstad
    Tillgång till projektateljé och verkstäder för sten, metall, järnsmide, trä, keramik, textilt screentryck, tuftning, grafik, analog- och digitalfoto. Följ länken och läs mer om verkstäderna här.
  • Boende
    Eget rum med tillgång till gemensamt kök, dusch och toalett samt tvättstuga. Husdjur är tillåtet i några av rummen. Familj är välkommen att besöka boendet på egen bekostnad.
  • Resebidrag
    Det ingår ett resebidrag om max 2000 kr.

Vill du också ansöka till KKV Bohuslän?

För att kunna ansöka till KKV Bohuslän-residenset och ta del av våra andra förmåner, måste du först bli medlem i Konsthantverkscentrum. Om du har examen från en konstnärlig högskola med inriktning på konsthantverk kan du bli medlem på studs, annars söker du via invalsjury senast 7 maj. Läs mer om det på sidan ”Bli medlem”.

PS: Du som redan är medlem ansöker via länken i mejlutskicket eller via medlemssidorna, i inloggat läge.

Läs mer

Tidigare residenskonstnärer
KKV Bohuslän