Maja Bakken

Maja Bakken Foto: Veronica Tybell

Maja Bakken Foto: Veronica Tybell

Medlemsutställning med Maja Bakken

Snart öppnar en soloutställningen "Min Syster och Jag" med konsthantverkaren Maja Bakken. Hon visar objekt som skapats i ett försök att närma sig barndomens lekar. Välkommen på vernissage den 15 mars, då har du även möjlighet att kika in i ateljén hos Maja Fredin – vår nyinflyttade Artist-in-Office.

"

Vi brukade leka på gården. Min syster och jag. Vi kunde skapa hela världar med ingenting. Det var en tid utan begränsningar. Nu har vi båda mycket att göra.

I utställningen “Min Syster och Jag” visas objekt som skapats för att närma sig de lekande tillstånd Maja och systern ofta befann sig i som barn. Objekten är delar av ett större set och blir ett slags inblick i ett dockskåp eller leksakslåda. I utställningen ställer Bakken frågor kring värdet av material och låter konsthantverket ta plats som ritual i en samtid där ekonomisk framgång och produktivitet upphöjs. Den skapande förmågan fordrar närvaro på samma sätt som en mänsklig relation kräver sin uppmärksamhet.

Konsthantverk och kroppslighet

Maja Bakken är utbildad vid Konstfack, Ädellab samt på Accademia di Belle Arti, Italien. Hon arbetar främst i material som trä och sten och leker gärna med skalförskjutningar i en konstnärlig praktik som kan sägas gränsa mellan smyckekonst och offentlig skulptur. Bakken intresserar sig för kroppslighet och gränsen mellan det privata och det offentliga. Hon arbetar även performativt med sin egen kropp som verktyg.

"

Kanske blir vi aldrig igen fria på samma sätt som när min syster och jag lekte på gården. Men jag försöker närma mig.

Välkommen på vernissage den 15 mars!

När: 15 mars kl. 16:00 – 18:00

Var: Bellmansgatan 5, Stockholm

Hur: T-bana till Mariatorget eller Slussen, pendeltåg till Södra Station

Utställningen arrangeras med stöd av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och Kulturrådet

Läs mer

Maja Bakken