Mellösaverken Headspace

Mellösaverken

Mellösaverken

Open Call till Mellösaverken Headspace

Nu har medlemmar i Konsthantverkscentrum möjlighet att ansöka om ett konstnärsresidens som inkluderar två veckors boende, ett resebidrag och rymlig ateljé i sommar. Residenset är ett nytt samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Mellösaverken i Sörmland. Deadline för ansökan är 28 februari.

Nu finns ett nytt konstnärsresidens där den som är medlem i Konsthantverkscentrum kan ansöka om två veckors boende och rymlig ateljé på Mellösaverken i Sörmland samt ett resebidrag.  Sedan 2016 drivs och ägs Mellösaverken av konsthantverkarna Åsa Lockner och David Taylor. Lokalerna huserade fram till 1980 en tumstocksfabrik, men är nu renoverade till ateljéer, verkstäder och bostäder. Genom residenset vill Konsthantverkscentrum och Mellösaverken bidra till utvecklingen av konsthantverksfältet och erbjuda yrkesverksamma utövare plats och tid för konstnärlig fördjupning.

Vad ingår i residenset?

  • Boende i lägenhet med eget pentry, toalett och dusch. I boendet inkluderas el, värme, vatten och wifi samt en omgång lakan och handdukar. Det finns möjlighet att ta med familj till residenset, boendet har 3 sängplatser.
  • 100 kvm studio Tumstocken. Lokalen har stora fönster, kök och toalett och lämpar sig bra för storskaligt arbete, dokumentation och utställning. Som residenskonstnär ansvarar du för att ta med verktyg och eget material.
  • Resebidrag upp till 2000 kr.
  • Presentation av ditt arbete i samband med residensperioden kan till exempelvis ske genom en öppen studio-visning eller ett konstnärssamtal. Detta är inte ett krav men erbjuds som en möjlighet.

Hur ansöker jag till Mellösaverken Headspace?

För att ta del av våra open calls och andra fina förmåner krävs att du är medlem i Konsthantverkscentrum. Deadline för att ansöka till Mellösaverken Headspace är 28 februari – se till att bli medlem innan dess!