Temat för årets SSDD är "Care"

Grafisk design: Madelene Wikskär

Grafisk design: Madelene Wikskär

Ansök till Southern Sweden Design Days 2024!

Anmälan för deltagande i södra Sveriges största design- och konsthantverksevenemang är öppen till och med 16 januari 2024. Tema för denna omgång av Southerns Sweden Design Days, är Care. Utövare inom konsthantverk, design och arkitektur från hela världen är inbjudna att delta. Och självklart kommer Konsthantverkscentrum att vara delaktig igen – både med utställning och som strategisk partner till evenemanget. Du som kommer som besökare kan se fram emot fyra fullmatade vårdagar med konsthantverk!

Nu är det dags att ansöka till södra Sveriges största design- och konsthantverksevenemang. Ansökan till Southern Sweden Design Days öppnade 1 november och deadline är 15 januari 2024. Som utövande Konsthantverkare, formgivare eller arkitekt kan du ansöka om att ställa ut på Main Location, Lokstallarna eller delta på egen utställningsplats i Malmö med omnejd.

Southern Sweden Design Days

Southern Sweden Design Days är en årlig festival som synliggör och bygger kunskap kring formgivning och hantverk  – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar i maj fylls Malmö med design och konsthantverk genom utställningar, seminarier, workshops och nätverksevenemang. Southern Sweden Design Days Arrangeras av Form/Design Center tillsammans med en rad partner av olika slag. Konsthantverkscentrum verkar för evenemanget som strategisk partner.

Tema 2024 – Care

Varje år presenteras ett nytt tema med syfte att inspirera, främja kreativitet och nya idéer för ett spännande program. Temat för Southern Sweden Design Days 2024 är CARE. 

To CARE – att ta hand om och tillgodose andras behov. Årets tema sträcker sig över ett brett spektrum från det intima och personliga till storskaliga, globala sammanhang.

För en del kan CARE föra tankarna till omsorg om detaljer, utformning av en miljö eller valet av ett specifikt material. Att transformera i stället för att nyproducera. Andra kan associera det med människors fysiska och mentala hälsa.

Lyhördhet för användaren gör det möjligt för designers att få en djup förståelse för dess behov och önskemål. Genom att sätta sig i användarnas skor kan designers utveckla en helhetsförståelse för de problem de strävar efter att lösa.

Temat är också en uppmaning to CARE! – att bry sig, att höja rösten, att agera. För att ta itu med klimatförändringarna måste vi höja våra ambitioner avsevärt på alla nivåer. Empati och förståelse för både mänskligt och icke-mänskligt liv på vår planet är avgörande.

Open Call för Southern Sweden Design Days 2024

Open Call • Southern Sweden Design Days 2024