Selfie, bildväv av Anna Olsson

Foto: Anna Olsson

Foto: Anna Olsson

Portfoliovisning med Sveriges Konstföreningar

Den 30 november är det dags för den tredje omgången av samarbetsprojektet Digital portfoliovisning. Tillsammans med Sveriges Konstföreningar erbjuder Konsthantverkscentrum en digital kontaktyta mellan konsthantverkare och konstföreningar runt om i hela Sverige.

I december 2021 var det premiär för Digital Portfoliovisning, en medlemsförmån där medlemmar i Konsthantverkscentrum tillsammans med Sveriges Konstföreningar presenterar sina respektive verksamheter i ett koncentrerat format, via Zoom.

Konsthantverkscentrum bjuder in medlemmar att ansöka till portfoliovisning via ett Open Call. Sveriges Konstföreningar bjuder in alla sina medlemsföreningar som får inspiration och kunskap om konsthantverk, direkt från utövare. Och medverkande medlemmar erhåller information om hur konstföreningar arbetar, hur inköp går till och vad olika föreningar kan erbjuda, till exempel i form av utställningsyta och lokaler. Ett vinnande koncept helt enkelt.

Målet med satsningen är att konsthantverkare och konstföreningar ska kunna hitta varandra för att inleda nya samarbeten, till exempel utställningsmöjligheter, arvoderade samtal, ateljébesök och eventuella inköp.

Konsthantverkare i höstens portfoliovisning

I höstens portfoliovisning deltar sex konsthantverkare inom olika materialfält: Anna Olsson, textil  • Caroline Harrius, keramik • Cecilia Levy, papper • Emelie Liljebäck, metall • Jokum Lind Jensen, metall • Jonas Rooth, glas

se digital portfoliovisning den 30 november

För att ta del av kommande portfoliovisning behöver du vara medlem i antingen Sveriges Konstföreningar eller i Konsthantverkscentrum. Följ länken för att läsa med hur du blir medlem i Konsthantverkscentrum.