Maja Bakken och Maja Fredin

Maja Bakken och Maja Fredin

Skåla in våren och ta del av 2 x konstnärssamtal

Den 3 maj har du möjlighet att skåla in våren med oss och samtidigt ta del av två konstnärssamtal – möt Maja Bakken som är aktuell med utställningen ”Min Syster & Jag” och Maja Fredin som är Artist-in-Office i vårt miniresidens på huvudkontoret. Konstnärssamtalen modereras av Matilda Kästel, projektledare på Konsthantverkscentrum. Samtalet sänds även via Instagram Live.
 
NÄR? Välkommen mellan 16.00 – 18.00
VAR? Konsthantverkscentrum, Bellmansgatan 5, Stockholm (eller @konsthantverkscentrum på Instagram.)
HUR? T-bana Mariatorget eller Slussen, pendeltåg Södra Station
 
MAJA BAKKEN • cirka 16.30
I utställningen “Min Syster och Jag” visas objekt som skapats för att närma sig de lekande tillstånd Maja och hennes syster ofta befann sig i som barn. Objekten är delar av ett större set och blir ett slags inblick i ett dockskåp eller leksakslåda. I utställningen ställer Bakken frågor kring värdet av material och låter konsthantverket ta plats som ritual i en samtid där ekonomisk framgång och produktivitet upphöjs. Den skapande förmågan fordrar närvaro på samma sätt som en mänsklig relation kräver sin uppmärksamhet.
 
MAJA FREDIN • cirka 17.00
Maja Fredin är textilkonstnär senast utbildad vid Konstfack där hon tog sin masterexamen våren 2022. Hon har sina rötter i Uppsala men är idag verksam i Stockholm. Fredin skapar idébaserade totalkonstverk som kan sägas representera en alternativ verklighet. De rymmer såväl skulptur, kostym, foto, video som ljud – ett slags scenografier med performativa inslag. Genom konstnärskapet bearbetar hon ämnen som t.ex. mänskliga relationer, kopplingen mellan konsumism och sexualitet samt hennes dysfunktionella förhållande till mat.