Anna Tedestam, Artist in Office, Konsthantverkscentrum

Anna Tedestam

Artist- in-Office i Stockholm

I samband med premiären för Stockholm Craft Week 2019, flyttade Anna Tedestam in som första Artist-in-office på kontoret Bellmansgatan 5, Stockholm. Anna är ursprungligen från Västra Götaland och är idag baserad i Stockholm.

Hon har sin utbildning från Konstfack, CRAFT! med inriktning keramik och glas, och tog masterexamen 2019. Hon arbetar skulpturalt och måleriskt i ett mellanrum av abstraktion och föreställande. Utgångspunkten är en känsla som översätts genom symbolik. Framsida och baksida möts. Inuti och utanpå bjuder in och stänger ute i form av ett hål eller ett fönster. I detaljerna syns återkommande dörrar, sängar, skor, hjärtan, tallrikar, dricksglas, som talar om dess användande och att befinna sig på väg till eller bort ifrån.

"

I varierande skala pågår ett berättande om det platta och skulpturala, och genom material söks efter kvaliteter som både bär och brister. En estetik som påvisar styrka och skörhet, och frihet att arbeta kring de bojor som begränsar en. Där en plats om acceptans uppstår, där jag kan forma och pressa men även tillåta förändring. Att handens närvaro får lämna spår och den egna rösten behållas. Anna Tedestam