Ateljéporträtt av keramiker Eva Szentiványi

Eva Szentiványi • Foto: Martin Ridne

Eva Szentiványi • Foto: Martin Ridne

Ateljésamtal och medlemsträff på Kulturum

Fredag den 26 april är du hjärtligt välkommen till informationsträff med Konsthantverkscentrum, på Kulturum i Visby. Vi bjuder på fika och ateljésamtal med Eva Szentiványi. Det kostar inget att delta men antalet platser är begränsat.

Är du nyfiken på att veta hur Konsthantverkscentrum arbetar och vad vi kan göra för dig som professionell utövare? För första gången arrangeras en medlemsträff med Konsthantverkscentrum, i Visby. Vi bjuder på fika och ateljésamtal med keramikern Eva Szentiványi. På plats finns även vd Maj Sandell och projektledare Matilda Kästel, från Konsthantverkscentrum. Kom förbi och träffa kollegor över en kopp kaffe och hör om fördelarna med att vara medlem i organisationen.

  • NÄR: Fredag 26 april, kl. 17

  • VAR: Kulturum, mitt i Visby, Specksrum 6, inne på gården.

  • HUR: Evenemanget är öppet för alla och vi bjuder på fika. Antalet platser är begränsat så anmäl dig till Matilda Kästel: matilda.kastel@konsthantverkscentrum.se

Eva Szentiványi

Eva Szentivány är keramiker och arbetar med både skulptur och ­bruksgods i sin ateljé på Kulturum. Hon är utbildad på Konstfack och är förutom Konsthantverkscentrum även medlem i GKF, Visby samt Konsthantverkarna Stockholm. Hennes arbeten finns bl.a. representerade på Röhsska muséet i Göteborg.

"

För mig hänger skulptur och formgivning ihop, det är ­roligt att laborera med balansen mellan olika former, med lerans strukturer och färger. Jag ­experimenterar och blandar egna glasyrer, älskar hur en glasyr framhäver en form och tvärt om. Mina verk kan skilja sig åt ganska mycket i uttryck, ibland är de strama och stillsamma, ibland vilda och kaosiga