Keramiskt objekt av Johanna van Eldijk

Johanna van Eldjik

Johanna van Eldjik

Keramik av van Eldijk

Nu finns Johanna van Eldijks unika porslinsobjekt att köpa i butiken på Textilmuseet. Johanna är keramiker verksam i Göteborg, och har masterexamen i keramik från HDK-Valand.

c/o Textilmuseet är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Textilmuseet i Borås där våra medlemmar ges möjlighet att under en period sälja sina produkter i museibutiken. Under våren 2023 annonserades ett open call som resulterade i att fem konsthantverkare från Västra Götalandsregionen, valdes ut av en jury med representanter från Konsthantverkscentrum, Textilmuseet och Form & Folk. Från och med den 25 mars 2024 finns Johanna van Eldijks keramik att köpa, i Textilmuseets butik.

Johanna Eldijk

Johanna är utbildad keramiker och skulptör och är verksam i Göteborg. De objekt som visas i Textilmuseets butik är gjorda i porslinslera, ett material ett material som äger både skörhet och styrka.

"

Mitt material är lera. Jag formar objekten omsorgsfullt genom tumning och i de färdiga objekten finns avtryck och intryck kvar – det är en dialog mellan handen och materialet där varje objekt som växer fram är ett unikat.