Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Konstnärernas Kollektivverkstad Bohuslän

Residens KKV-Bohuslän

Konsthantverkscentrum har ett nytt samarbete med Konstnärernas kollektivverkstad i Bohuslän där vi erbjuder två medlemmar residensvistelse i Gerlesborg. Residenset inkluderar en vistelse om två veckor med arbete i verkstäder, boende och resor. Stort grattis till höstens höstens premiärgäster, Kristina Lundsjö och Charlotta Eidenskog!

Kristina Lundsjö

Textilkonstnären Kristina Lundsjö bor och är verksam i Stockholm. Hon har en masterexamen från Konstfack Craft och kandidatexamen i mode från Beckmans Designhögskola. Lundsjö arbetar ofta med kollage som teknik och kombinerar textiltryck, måleri och applikationer i sina verk. Hennes arbeten består främst av vägghängda textilier, men även skulpturala verk. Den välutrustade textilverkstaden på KKV-Bohuslän möjliggör en fördjupning i de metoder som Kristina utforskar i sin konstnärliga praktik.

Charlotta Eidenskog

Keramikern Charlotta Eidenskog är bosatt i Göteborg och har en master från HDK–Valand där hon även undervisar i perioder. Parallellt med den konstnärliga praktiken arbetar hon även som projektledare och kurator inom fältet. Charlotta Eidenskog arbetar främst med skulpturer i relation till rumslighet och i hennes konstnärliga process utgår hon från leran som byggmaterial och redskap för kommunikation. Tematiken är sällan framträdande eller uppenbar men fungerar som en utgångspunkt i verken. Under sin residensperiod kommer Eidenskog förbereda inför en separatutställning senare i höst. Residenset ger henne möjlighet att arbeta koncentrerat och med tillgång till avancerad utrustning.