Läsesalongen åp Konsthantverksbiblioteket, Konsthantverkscentrum i Stockholm

En läsecirkel om konsthantverk – för konsthantverkare

Vill du läsa och prata om konsthantverk i vår? Kanske är du nyfiken på hur andra utövare skriver om konstarten, eller vad forskningen inom konsthantverk handlar om? Välkommen till Läsesalongen, en ny medlemsförmån i Konsthantverkscentrum. Bli medlem – skicka din intresseanmälan senast den 7 februari 2024.

Nu introducerar vi Läsesalongen – en läsecirkel för dig som vill läsa och prata om konsthantverk. Under ledning av textilkonstnären Matilda Dominique får du läsa utvalda texter av praktiker, kuratorer och forskare inom fältet. Läsesalongen är uppdelat på fyra tillfällen under våren, och utgår från Konsthantverksbiblioteket på Bellmansgatan 5 i Stockholm. Vid varje tillfälle delar vi med oss av de tankar, frågor och idéer som texterna gett oss. Läsesalongen är endast för medlemmar i Konsthantverkscentrum och såväl erfarna som oerfarna läsare uppmuntras att anmäla intresse.

"

Min praktik lutar sig mot frågor om vad textil är och anses vara: textil närvaro i olika rum, vävning som ingenjörskonst och om material som minnesbärare. Att väva är för mig ett verktyg att förstå, att undersöka och följa en idé till en annan. Jag använder text, både att läsa och skriva, för att fördjupa min praktik och hjälpa till att se arbetet utifrån olika vinklar. Jag är utbildad vid RMIT University i Melbourne, Textilhögskolan i Borås och har en MFA från Konstfack.

/Matilda Dominique

 

Ta del av våra förmåner!

För att kunna ansöka om att delta i Läsesalongen och ta del av våra andra förmåner, måste du först bli medlem i Konsthantverkscentrum. Om du har examen från en konstnärlig högskola med inriktning på konsthantverk kan du bli medlem på studs, annars söker du via invalsjury. Läs mer om det på sidan ”Bli medlem”.
 
OBS! Du som redan är medlem ansöker via formuläret i utlysningen som skickats med e-post. Utlysningen är även tillgänglig på vår webbsida i inloggat läge.

Läs mer

Cirkelledare