Ateljéportträtt av Beatrice Alvestad Lopez

Foto: Niclas Fasth

Foto: Niclas Fasth

Residens Mellösaverken Headspace 2024

För andra året i rad har medlemmar i Konsthantverkscentrum haft möjlighet att ansöka till Mellösaverken Headspace. Konstnärsresidenset inkluderar två veckors boende, ett resebidrag och rymlig ateljé. Mellösaverken Headspace är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Mellösaverken i Sörmland, som drivs av Åsa Lockner och David Taylor. Nästa konsthantverkare som artist-in-residence i den fd. tumstocksfabriken är textilkonstnären Beatrice Alvestad Lopez.

Nu är det klart vem som får ta del av  konstnärsresidenset Mellösa Headspace – under två veckor kommer textilkonstnären Beatrice Alvestad Lopez att bo och arbeta på Mellösaverken i Sörmland. Som residenskonstnär får hon tillgång till två veckors gratis boende och tillgång till en rymlig ateljé samt ett resebidrag.  Mellösaverken ägs och drivs sedan 2016 av konsthantverkarna Åsa Lockner och David Taylor. Lokalerna huserade fram till 1980 en tumstocksfabrik, men är nu renoverade till ateljéer, verkstäder och bostäder. Genom residenset vill Konsthantverkscentrum och Mellösaverken bidra till utvecklingen av konsthantverksfältet och erbjuda yrkesverksamma utövare plats och tid för konstnärlig fördjupning.

Om Beatrice Alvestad Lopez

I sin konstnärliga praktik intresserar sig Beatrice Alvestad Lopez för plats, berättande och materialitet i kombination med performance, hantverk och installation. Hon arbetar skulpturalt med platsspecifika projekt och strävar efter att göra sitt konstnärskap till en plats där myter och miljöscenarier uppstår. Alvestad Lopez har ställt ut i såväl Sverige som internationellt, och senast på Bomuldsfabriken Kunsthall, Röhsska Museet och K-U-K Galleri.