Maja Fredin arbetar i ateljén på Bellmansgatan 5

Maja Fredin

Maja Fredin

Bli vår Artist-in-Office 2024!

Snart avslutar textilkonstnären Maja Fredin sin residensperiod och vi välkomnar intresseanmälningar från våra medlemmar som behöver extra plats för ett specifikt projekt under 2024. Bli medlem – ansök till Artist-in-Office. Deadline för ansökan är 15 november!

Behöver du extra plats för ett specifikt projekt under 2024? I så fall är det hög tid att lämna en intresseanmälan för att bli Artist-in-Office. Som resident på Konsthantverkscentrum Stockholm får du tillgång till ett projektrum om cirka 12 kvm, på Bellmansgatan 5. Vid ett par tillfällen under året aktiveras rummet med visning, artist talk eller utställning exempelvis under Stockholm Craft Week. Rummet har trägolv och lämpar sig inte för vattenkrävande projekt. Residensperioden sträcker sig från 1 februari – 31 december 2024. Obs! Erbjudandet gäller endast projektrummet, boende ingår ej. Deadline för ansökan är 15 november.

"

Förutom ett helt eget rum att testa nya idéer i, har nästan det lyxigaste har varit tillgången till skrivare och kopieringsmaskin, vilket gör ateljé-residenset till ett toppenställe för research. Sedan har det såklart varit otroligt att sitta i en sån levande lokal som Konsthantverkscentrum. Det har varit oumbärligt att fortsätta ha ett utvecklande sammanhang efter studierna. 

Maja Fredin, Artist-in-Office HT 2023

 

Ansök till vårt miniresidens

För att kunna ansöka om att bli Artist-in-Office och ta del av våra andra förmåner, måste du först bli medlem i Konsthantverkscentrum. Om du har examen från en konstnärlig högskola med inriktning på konsthantverk kan du bli medlem på studs, annars söker du via invalsjury. Läs mer om det på sidan ”Bli medlem”.

 

Läs mer

Tidigare residenskonstnärer Sthlm
Tidigare residenskonstnärer Göteborg