Mellösaverken Headspace

Mellösaverken

Mellösaverken

Ansök om att bli residenskonstnär på Mellösa!

Nu kan våra medlemmar ansöka om ett två veckors sommar- eller höstresidens som inkluderar boende, resebidrag och rymlig ateljé. Konstnärsesidenset är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Mellösaverken i Sörmland. Deadline för ansökan är 17 april.

För andra året utlyser vi ett konstnärsresidens som inkluderar två veckors boende och rymlig ateljé på Mellösaverken i Sörmland. Sedan 2016 drivs och ägs Mellösaverken av konsthantverkarna Åsa Lockner och David Taylor. Lokalerna huserade fram till 1980 en tumstocksfabrik, men är nu renoverade och ombyggda till ateljéer, verkstäder och bostäder. Genom residenset vill Konsthantverkscentrum och Mellösaverken bidra till utvecklingen av konsthantverksfältet och erbjuda yrkesverksamma utövare plats och tid för konstnärlig fördjupning. Deadline är 17 april.

Vad ingår i residenset?

  • Boende i lägenhet med eget pentry, toalett och dusch. I boendet inkluderas el, värme, vatten och wifi samt en omgång lakan och handdukar. Det finns möjlighet att ta med familj till residenset, boendet har 2 sängplatser (kan vid behov utökas till 3).
  • 100 kvm studio Tumstocken. Lokalen har stora fönster, kök och toalett och lämpar sig bra för storskaligt arbete, dokumentation och utställning. Som residenskonstnär ansvarar du för att ta med verktyg och eget material.
  • Resebidrag upp till 2000 kr.
  • Presentation av ditt arbete i samband med residensperioden kan till exempelvis ske genom en öppen studio-visning eller ett konstnärssamtal. Detta är inte ett krav men erbjuds som en möjlighet.

Hur ansöker jag till Mellösaverken Headspace?

För att ta del av våra open calls och andra fina förmåner krävs att du är medlem i Konsthantverkscentrum. Deadline för att ansöka till Mellösaverken Headspace är 17 april – se till att bli medlem innan dess!

Läs mer

Mellösaverken
Tidigare residenskonstnärer