Stina Edin, Artist in Office, Konsthantverkscentrum Göteborg

Stina Edin

Artist-in-Office i Göteborg

Under 2021 pågår även ett pilotprojekt med Artist-in-Office i Västra Götaland – den 13 september flyttade Stina Edin, textilkonstnär in som Artist-in-Office på Konsthantverkscentrums kontor i Göteborg!

Stina är utbildad på HDK-Valand och tog sin MA i textilkonst våren 2021. I hennes konstnärskap står vävstolen i centrum och skapar en viktig kontakt mellan fysisk verklighet och fantasi. Stina väver med trasor och garn som blivit över eller med material som har en stark koppling till funktion och tradition.

"

”Med utgångspunkt i väven rör jag mig mellan bild och skulptur, det analoga och digitala, lek och allvar. Vävbindningens sammanhållande kraft används till att vidga arbetet att innefatta såväl installation och broderi som vardagsobjekt i form av exempelvis en livboj.”

Välkommen på Craftbehandling under december och januari

Vid fyra respektive sju tillfällen i december och januari kan du som befinner dig i Göteborg smita in på vårt kontor i centrala Göteborg, där textilkonstnär Stina Edin erbjuder dig gratis konstnärlig specialbehandling. Läs mer om Craftbehandling här.

Läs mer

Craftbehandling när & var