Felicia Hansen

Felicia Hansen

Saving the planet one teddy at a time

Felicia Hansen kallar sig själv Professional teddy bear killer. Hon tar hand om mjuka och fluffiga gosedjur som blivit skräp, dekonstruerar dem och skapar nya objekt och former. Utställningen Where is your teddy? visas under Southern Sweden Design Days 2023 och arrangeras av Konsthantverkscentrum i samarbete med Konstfrämjandet Skåne.

Under årets Southern Sweden Design Days deltar Konsthantverkscentrum med inte minre än tre utställningar; på Main Location Lokstallarna visas utställningen Resonans med sex konsthantverkare inom olika materialfält. På Form/Design Center pågår SPOTS och på Konstfrämjandet Skåne visas Felicia Hansens soloutställning Where is your Teddy? som pågår även efter att Southern Sweden Design Days är över.

Where is your teddy?

Felicia Hansen kallar sig själv Professional teddy bear killer. Hon tar hand om mjuka och fluffiga gosedjur som blivit bortkastade, dekonstruerar dem och skapar nya objekt och former. Genom utställningen Where is your teddy? vill Felicia Hansen skapa en invändig dissonans hos betraktaren, då välkända former placeras i en ny, oväntad kontext.

En kollektion med vaser gjorda av gosedjur och återvunna objekt, Teddy Vessels, får sällskap av en stol man inte kan sitta på och en lampa med tveksam funktionalitet. I en interaktiv del av utställningen uppmuntras besökaren att känna och röra vid Teddy Orbs i olika storlekar för att skapa en anknytning till objekten genom beröring. Verken manar till eftertanke och bjuder in till att återknyta kontakten med en gammal bortglömd vän, gosedjuret.

Alla gosedjur som används i den här utställningen är post-konsumentskräp från leksaksindustrin.
/Courtesy of Felicia Hansen, Professional teddy bear killer.

Utställningen arrangeras av Konsthantverkscentrum i samarbete med Konstfrämjandet Skåne.

Felicia Hansen

Felicia Hansen är textildesigner och konstnär med fokus på hållbara tillvägagångssätt inom textilformgivning. Hon har en förkärlek för färg, textur och atypiska material. Hon arbetar främst med att dekonstruera post-konsumentskräp från leksaksindustrin.

Hansen har en 5-årig textil- och designutbildning från Textilhögskolan i Borås där hon specialiserade sig inom väv och hållbar textil. Hon är baserad i Malmö.

Läs mer

Southern Sweden Design Days
Felicia Hansen
Konstfrämjandet Skåne
Öppettider under SSDD 2023
Öppettider efter SSDD 2023