Verk av Marcelo Gustafsson Ferreira

Marcelo Gustafsson Ferreira • Artist-in-Office 2024

Den 1 februari flyttade Marcelo Gustafsson Ferreira in som residenskonstnär i vår projektateljé på Bellmansgatan 5, Stockholm. Ferreira är utbildad på inom corpus och smyckekonst på Konstfack och kommer under sin tid som Artist-in-Office hos oss att djupdyka i nya projekt. Vi ser fram emot att dela arbetsplats med Marcelo under hela 2024.

Marcelos arbete rör sig mellan det profana och sakrala. I hans skapande ryms såväl större skulpturer, unika kroppsobjekt, installationer som poesi. Ferreira tog sin masterexamen från Craft, på Konstfack 2018 och har under några år, parallellt med sitt eget skapande, arbetat som lärare på HDK-Valand Campus Steneby.

"

Undersökandet är själva processen. Det är en dialog med mjuka ord och hård prägling. Om min konstnärliga praktik följde en rationell struktur skulle skönhet vara den enda nödvändiga komponenten. Men tvärtom är det i uppgivenheten och avsaknaden av logik som skapandet får näring.

Artist-in-Office – ett miniresidens i Stockholm

Som residenskonstnär på Konsthantverkscentrum i Stockholm får man tillgång till ett projektrum om cirka 12 kvm, på Bellmansgatan 5. Vid ett par tillfällen under året aktiveras rummet med visning, artist talk eller utställning exempelvis under Stockholm Craft Week. Wifi, kopiator, kaffe och trevliga kontorskamrater ingår.

Läs mer

Marcelo Gustafsson Ferreira
Tidigare Artist-in-Office