Silverörhängen "Rope" av Jelizaveta Suska

Jelizaveta Suska

Jelizaveta Suska

Örhängen i silver på Textilmuseet

Snart finns "Rope", silverörhängen av smyckekonstnären Jelizaveta Suska, att köpa i butiken på Textilmuseet. Jelizaveta är verksam i Göteborg, och tog sin masterexamen från HDK, 2015.

Under 2023–2024 har Konsthantverkscentrum och Borås Textilmuseum ett samarbete där våra medlemmar ges möjlighet att sälja sina produkter i Textilmuseets butik. Under våren 2023 annonserades ett open call som resulterade i att fem konsthantverkare från Västra Götalandsregionen, valdes ut av en jury med representanter från Konsthantverkscentrum, Textilmuseet och Form & Folk. Från och med den 15 januari 2024 finns Jelizaveta Suskas örhängen att prova och köpa, i Textilmuseets butik.

Jelizaveta Suska

Jelizaveta Suska är smyckekonstnär, verksam i Göteborg. Hon kommer ursprungligen från Lettland och har en kandidatexamen i metalldesign från konsthögskolan i Riga samt en masterexamen i smyckekonst från HDK (Högskolan för design och konsthantverk), 2015. Jelizaveta Suska har ställt ut i såväl Sverige som internationellt. Hennes arbeten finns representerade på Nationalmuseum och RIAN Design Museum, på Galleri Platina, Galleri Four, Beyond (Belgien) och Alice Florianlo (Brazilien) samt i privata samlingar. År 2016 tilldelades Suska priserna Amberif Design Award samt Dr. Herbert Hofmann Prize, och 2022 erhöll hon stipendium från Sten A. Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur, med efterföljande utställning på Göteborgs Konstmuseum.