Kläder från Kneg

KNEG

KNEG

Brukskläder för alla tillfällen

Höstens andra produktserie i vårt nya samarbetsprojekt c/o Textilmuseet, är duon bakom klädmärket KNEG. Från 7 november 2023 – 12 januari 2024 kan du köpa deras kläder i butiken på Textilmuseet, Borås.

Under 2023–2024 har Konsthantverkscentrum och Borås Textilmuseum ett samarbete där våra medlemmar ges möjlighet att sälja sina produkter i Textilmuseets butik. Under våren annonserades ett open call som resulterade i att fem konsthantverkare från Västra Götalandsregionen valdes ut av en jury med representanter från Konsthantverkscentrum, Textilmuseet och Form & Folk. Nu finns kläder från varumärket KNEG att prova och köpa, i Textilmuseets butik.

KNEG

Klädmärket KNEG drivs av Ulrika Aneer, skräddare och metallkonstnär, tillsammans med designern Anna Bandgren. Iden till KNEG kom till efter år av fikarumsvisioner om de perfekta arbetskläderna; bekväma plagg som funkar i så väl verkstad som ateljé och ändå känns bra att bära på både jobbmöten och dagishämtning. Plaggen tillverkas av Ulrika i deras mikrofabrik på Bruket i Fengersfors, norra Dalsland, där duon har sitt kreativa centrum.