Liten, rund ask i keramik av Margareta Jonsson

Margareta Jonsson

Margareta Jonsson

Nytt samarbete med Textilmuseet

Först ut i vårt nya samarbetsprojekt c/o Textilmuseet, är keramikern Margareta Jonsson. Från första september till sista oktober 2023 har du chansen att se och köpa hennes keramik i butiken på Borås Textilmuseum.

Under 2023–2024 har Konsthantverkscentrum och Borås Textilmuseum ett samarbete där våra medlemmar ges möjlighet att sälja sina produkter i Textilmuseets butik. Under våren annonserades ett open call som resulterade i att fem konsthantverkare från Västra Götalandsregionen valdes ut av en jury med representanter från Konsthantverkscentrum, Textilmuseet och Form & Folk. Först att visa sina objekt i butiken är keramikern Margareta Jonsson.

Margareta Jonsson

Margareta Jonsson är keramiker, verksam i Lidköping och Skara. Hon arbetar främst i stengods- eller porslinslera och ofta i färgskalor som ger associationer till vatten, is, sten, mineraler, himmel och växtlighet. Jonssons verk visar på en tydlig fascination för nyansskiftningar och kontraster mellan ljus och mörker. De mjuka formerna i sina skiftande naturfärger påminner ibland om textil och lockar till beröring.

Små runda keramiska askar av Margareta Jonsson

”Gömma” av Margareta Jonsson