Galleri S:t Gertrud

Solo- eller duoutställning under SSDD 2023

I vår är det dags för den tredje omgången av Malmös stora designevent Southern Sweden Design Days. I samband med detta erbjuder Konsthantverkscentrum sina medlemmar utställningsmöjlighet på Galleri S:t Gertrud, i centrala Malmö. Årets tema är "Dissonans" och deadline för ansökan är 5 februari.

Nu öppnar Konsthantverkscentrum upp för möjligheten att ta ett helt galleri i anspråk, i form av en solo- eller duo-utställning på Galleri S:t Gertrud i centrala Malmö, under Southern Sweden Design Days, den 25 – 28 maj. Galleriytan är ca 50 kvm fördelat över två rum. Arrangemanget är ett samarbete mellan Konsthantverkscentrum och Konstfrämjandet Skåne  och inbjudan riktar sig till våra medlemmar i hela landet.

Tema 2023: Dissonans

Utställningsförslaget ska relatera till evenemangets övergripande tema: Dissonans. Läs mer om temat, på webbsidan för Southern Sweden Design Days.

”Dissonans är ett tillstånd av obalans – en känsla av att något inte stämmer. Ett tillstånd som påverkar oss människor i både små och stora sammanhang. Dissonans kan väcka oro, men ger ofta upphov till innovativ utveckling i sin ständiga strävan efter harmoni.”

Förutsättningar

  • Utställningsperiod är 25 maj – 8 juni.
  • Galleriytan är ca 50 kvm fördelat över två rum
  • Utställare erhåller 20 000 kr.
  • Utställningsersättning.
  • Marknadsföring i såväl Konsthantverkscentrums som SSDD’s digitala kanaler.
  • Utställningen blir en programpunkt under SSDD 2023.

Hur ansöker jag med min utställningsidé?

I ansökan efterfrågas en formulerad utställningsidé för en solo- eller duo-utställning som anknyter till temat. För att ansöka om att ställa ut på Galleri S:t Gertrud under Southern Sweden Design Days 2023, eller ta del av andra av våra förmåner krävs att du är medlem i Konsthantverkscentrum.