To Perform Body 2023

To Perform Body 2023

Vilken roll spelar materialet? På vilket sätt förhåller sig materialet till kroppen och kroppen till materialet? Den 30 mars går To Perform Body av stapeln. Det är det sjunde seminariet i serien av programmet Textil – Kropp – Rum vid HDK-Valand Campus Steneby. Anmäl dig senast 26 mars!

Årets To Perform Body går av stapeln den 30 mars. I seminariet diskuteras hantverk i förhållande till materialitet ur politiska, historiska och samtida perspektiv. Tillsammmans med inbjudna gäster belyser vi konstens, konsthantverkets och designens roll i relation till materialitet, konstnärlig gestaltning och kropp. Seminariet kommer att ge exempel på konstnärers arbetsprocesser och diskutera begreppet materalitet utifrån olika perspektiv, utforskande och praktik. Obs! Seminariet hålls på engelska.

Det är gratis att delta i seminariet men föranmälan krävs på grund av begränsat antal platser. Det kommer att finnas en gratis buss till Dals Långed för dig som reser från Göteborg. Mejla för att registrera dig och skriv gärna om du vill följa med bussen. Du kommer att få ett bekräftelsemejl med alla detaljer.
Anmäl dig senast den 26 mars tpb@gu.se.

Bussen avgår från Göteborg 07:30 och att vara tillbaka i Göteborg cirka 19:45 (vägbeskrivning kommer att tillhandahållas när du har bekräftat din plats).

To Perform Body är det sjunde seminariet i serien av programmet Textil – Kropp – Rum vid HDK-Valand Campus Steneby. I år är seminariet ett samarbete mellan HDK-Valand vid Göteborgs universitet, Konsthantverkscentrum, Mötesplats Steneby och med stöd från Göteborgs Slöjdförening

Talare

Inger Bergström, TO PERFORM SPACE – med en blick på tyg
Adrienne Riseley, konstnärlig lärare
Katrine Skovsgaard, bildkonstnär och forskare

Moderator: David Karlsson, keramikkonstnär och hantverkslärare.

Program

07:30 Buss avgår från Göteborg
09:45 Registrering på Campus Steneby/ Fika finns
10:15 Introduktion av Karin Gustavsson
10:30 Inger Bergström
11:30 Mingel och bensträckare
12:00 Lunch
13:00 Adrienne Riseley
14:00 Katrine Skovsgaard, uppstart med broderiworkshop, föreläsning
15:00 Kaffe och kaka
15.30 Diskussion med David Carlsson, moderator, fortsätt broderiworkshop
16.30 Buss avgår till Göteborg

Läs mer

HDK-Valand Campus Steneby
Anmälan senast 26 mars
PDF-folder