open call för festivitas, den sista utställnigen i serien 7 x konsthantverk

7 x konsthantverk

7 x konsthantverk

Festivitas – grupputställning för konsthantverkare

Vill du delta i en grupputställning på Form/Design Center i sommar? Just nu kan medlemmar i Konsthantverkscentrum ansöka till FESTIVITAS, den sjunde och avslutande delen av 7 x konsthantverk – en utställningsserie som görs av Konsthantverkscentrum i samarbete med Form/Design Center, i Malmö. Bli medlem – ansök till utställningen senast 4 mars 2024!

7 x konsthantverk är en utställningsserie för medlemmar i Konsthantverkscentrum, och drivs av oss i samarbete med Form/Design Center, i Malmö. Hittills har såväl soloutställningar som tematiska grupputställningar presenterats, och nu är det dags för grand final med FESTIVITAS, den sjunde och avslutande delen av utställningsserien.

Festivitas betyder högtidlighet, gala, kalasande, festglädje, pompa och ståt, och just därför tar vi emot extra många utställare. Som medlem kan man ansöka om att delta med 1–3 verk, och vi uppmuntrar till en bred tolkning av temat: det dukade bordet, praktföremålen, festutstyrseln, hyllningen eller bara konsthantverk som i sig är värt att fira. Utställningen pågår 15 juni – 8 september, en period då Form/Design Center ofta har stort publiktryck.

Urval, kriterier, frakt och utställningsersättning

Urvalet till grupputställningen görs av representanter från Konsthantverkscentrum i samråd med Form/Design Center. Antalet utställare räknas till cirka 20 och blir därmed den största presentationen i utställningsserien hittills. Medverkande utställare får utställningsersättning enligt gällande MU-tariff och transportkostnader regleras enligt avtal med Form/Design Center.

Hur gör jag för att delta i utställningen?

För att ansöka till le grand finale i utställningsserien 7 x konsthantverk och ta del av våra andra förmåner, måste du först bli medlem i Konsthantverkscentrum. Om du har examen från en konstnärlig högskola med inriktning på konsthantverk kan du bli medlem på studs, annars söker du via invalsjury. Läs mer om det på sidan ”Bli medlem”. Bli medlem – ansök till Festivitas senast den 4 mars!
 
OBS! Du som redan är medlem ansöker via formuläret i utlysningen som skickats med e-post. Utlysningen är även tillgänglig på vår webbsida i inloggat läge.