Grafisk design: Madelene Wikskär

Grafisk design: Madelene Wikskär

Southern Sweden Design Days 2024

Den 23–26 maj 2024 fylls Malmö med en mängd utställningar, seminarier och workshops på flera platser i staden. Lokstallarna är festivalens huvudarena med 6 000 kvm utställningar, livestudio, aktiviteter för barn, matverkstad och mycket mer. Southern Sweden Design Days arrangeras av Form/Design Center.

Southern Sweden Design Days är en årlig festival som synliggör och bygger kunskap kring formgivning och hantverk  – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar i maj fylls Malmö med design och konsthantverk genom utställningar, seminarier, workshops och nätverksevenemang. Southern Sweden Design Days Arrangeras av Form/Design Center tillsammans med en rad partner av olika slag. Konsthantverkscentrum verkar för evenemanget som strategisk partner.

Tema 2024 – Care

Varje år presenteras ett nytt tema med syfte att inspirera, främja kreativitet och nya idéer för ett spännande program. Temat för Southern Sweden Design Days 2024 är CARE, som i ” ”To care” att ta hand om och tillgodose andras behov. Årets tema sträcker sig över ett brett spektrum från det intima och personliga till storskaliga, globala sammanhang.

Konsthantverkscentrum är så klart med i år också. Denna gång deltar två av Konsthantverkscentrums medlemmar med utställningen Dialog, på Galleri S:t Gertrud (Konstfrämjandet Skåne). I utställningen visas en samling unika skulpturer och möbler i trä, skapade med två helt olika hantverkstekniker. Besökaren bjuds in till upphovsmännens universum av former och abstrakta landskap, i såväl separata objekt som gemensamma arbeten. Läs mer om utställningen här.